Dubrovnik

DubrovnikDubrovnik a legszebb horvát városok között is különleges helyet foglal el. A lépten-nyomon visszaköszönő történelem kifejezetten romantikussá teszi a városfalakkal koszorúzott települést. Aki a művészetek és a kultúra iránt érdeklődve szervezi meg nyaralását, Dubrovnikban éppúgy tökéletes úti célra lel, mint az, aki az önfeledt kikapcsolódást keresi.

Dubrovnikban egészén jól látható, hogy évszázadokon át milyen fontos szerepet töltött be és mennyire tehetős, jómódú város volt. Virágkorát a 16-17. században élte, amikor tengeri hatalma mellett a kultúrában is egyre nagyobb tért hódított magának. Művészek sora telepedett le itt, ennek nyomait számos épület és köztéri alkotás őrzi. A 17. század közepén egy természeti katasztrófa, egy hatalmas földrengés vetett véget Dubrovnik fénykorának. Ám a város újra nagy jelentőségre tett szert, hiszen a 20. század eleje óta, mint Horvátország egyik legfontosabb üdülőparadicsoma éli második virágkorát.

Dubrovnik gondoskodik arról, hogy az idelátogató egy pillanatig se unatkozzon. Maga a városnézés is több napos programot kínál, nem beszélve a számtalan fesztiválról és szabadtéri eseményről, amit nyaranta rendszeresen megrendeznek a turisták szórakoztatására. Dubrovnik legforgalmasabb utcája az óvárosban található Placa, más néven Stradun, melyet mindkét oldalról történelmi épületek szegélyeznek. Az Orlando-oszlop, az Óratorony és az Onforio-szökőkút mellett az utca jellegzetes eleme a Sponza-palota.

A fürdőzés szerelmesei is megtalálják számításukat Dubrovnikban, illetve annak környékén. Több strand közül is választhatunk, mindegyik rendkívül tiszta vízű és csodás panorámát nyújt. Lopud, Lokrum, Banje és a Kuk-félszigeten fekvő Copacabana a legnépszerűbb partszakaszok.

Horvátország blog itt.

Mi a véleményed? Szólj hozzá Te is!

Loading Facebook Comments ...

Még nincsenek hozzászólások. Légy az első.

Vélemény, hozzászólás?

Nézd meg ezeket is:
Horvátország információk
Horvátország nyaralás
Close